COVID-19 försiktighetsåtgärder vid Åderbråcksklinikerna - Läs mer

Åderbråcksklinikerna är mycket medvetna om den aktuella situationen och ser till att följa myndigheternas rekommendationer.

Åderbråcksklinikerna följer Socialstyrelsens föreskrifter om vårdhygien, och vårt hygiennivå är extremt hög, eftersom vi har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att säkerställa både våra anställda men också dig som patient

Vi har vidtagit följande försiktighetsåtgärder för att säkerställa din säkerhet och hälsa:

  • - Använd munskydd när du är på kliniken.
  • - Så långt som möjligt kom ensam, såvida inte medföljare är absolut nödvändigt.
  • - Avspritning av händerna vid ingångar och väntområde.
  • - Minskat antalet patienter i våra väntrum.
  • - Ökad avstånd emellan stolarna i väntområdet, så du sitter i behörig avstånd till andra patienter.
  • - Grundlig och kontinuerlig rengöring av handtag och ytor i mottagning- och väntrum.
  • - Avspritning av dörrhandtag och alla ytor mellan varje patient.

Vi tar alltid väl hand om våra patienter, men just nu tar vi bara extra hand om dig!

Emellertid måste alla patienter och personal som har varit i riskområden för Covid-19 (Corona-virus) stanna hemma de första 14 dagarna efter deras återkomst - och först då kan de komma till Åderbråcksklinikerna förutsatt att det inte förekommit någon feber och andningsbesvär (hosta, ont i halsen eller andnöd).

Om feber och andningssymtom utvecklas måste du kontakta din egen läkare per telefon och bara komma till oss när infektion med Covid-19 botats.

Om du har varit i högriskområde eller har symptomer kan du ringa oss och omboka din tid.

Uppdaterad: 2020 11.09
Stänga
Nordens ledande
Bästa behandlingsmetoderna
Över 25 000 behandlingar
Artikel

Skuminjektion tar bort åderbråck

9 december 2018

Vem vill inte vara snygg till sommaren? Shorts, bikini och allt det där andra som gör att man måste visa kroppen innebär ju att man vill känna sig bekväm med kroppen. För många är det inte bara några kilon för mycket som gör att det känns besvärligt att gå lätt klädd utan det är också åderbråck.

Den goda nyheten är att åderbråck är betydligt enklare att bli av med än de där envisa kilona som måste bantas och tränas bort. Att ta bort åderbråck och ådernät kan gå så fort som på 30 minuter och resultaten är dessutom ofta permanenta. Åderbråcksbehandlingar utförst av nordens ledande kärlkirurger på Åderbråcksklinikerna. Vid Åderbråcksklinikerna erbjuda en rad olika behandlingar eftersom valet av behandling beror på hur åderbråcken ser ut på just dig. Man skräddarsyr alltså behandlingen efter varje patient.

Många olika metoder för att ta bort åderbråck 

Det första som händer när man kommer till Åderbråcksklinikerna är att man genomgår en förundersökning. På en sådan förundersökning tittar läkaren på åderbråcken och man gör också ett ultraljud för att få ännu mer fakta om åderbråcket. Sedan bestäms vilken metod som är bäst lämpad. Det finns en ras olika behandlingar för att bli av med åderbråck på marknaden. Gemensamt för dem är att de går snabbt och är smärtfritt och säkert. Man behöver sällan sjukskriva sig utan kan som vanligt återgå till arbetet efter behandlingen, och endast lokalbedövning används.

Vilken metod ska man välja för att ta bort åderbråck?

Det är som sagt upp till läkaren att bedöma. Men här kommer några beskrivningar av metoder som finns på marknaden. Det är att rekommendera att välja en klinik som erbjuder några olika typer, så att man vet att man får utfört den metoden som passar en själv bäst.

Laserbehandling och skuminjektioner är två vanliga behandlingsmetoder

Laserbehandling görs på många olika hudproblem och det är en säker och effektiv metod. Man kan använda laser för att ta bort åderbråck. Laserstrålar skjuts in under huden och tack vare detta så hittar kroppen själv de vener som är sjuka och som därför orsakar åderbråcken. En annan metod är skumbehandling eller skuminjektioner. Med den här metoden använder man en kanyl för att spruta in skum som gör att venen drar ihop sig. Det finns också möjlighet att använda radiofrekvens. Den behandlingen kallas för VNUS Closure eller den kan också kallas för ClosureFast. Och då går man också in med en tunn kateder in i venen för att med hjälp av värme från radiofrekvens få venen att sluta sig. Den här metoden tar bara några minuter per ven.

Pris för en åderbråcksbehandling – vad kostar det att ta bort åderbråck?

En läkare gör en bedömning hur omfattade problemet är och utefter det sätts ett pris. Är det ett ben som ska behandlas och är det ett lättare/mildare åderbråcks om sitter på detta ben kan priset hamna på omkring 12 000 kronor. Är det båda benen som ska behandlas och är det svårare åderbråck man har landar det på cirka 32 000 kronor.Martin Lawaetz Martin Lawaetz är en av Nordens ledande specialister inom moderna åderbråcksbehandlingar. Martin Lawaetz är kirurg och underläkare på kärlkirurgisk avdelning vid Rigshospitalet i Köpenhamn. Han har under de senaste sju åren deltagit i en del av den främsta forskning inom modern åderbråcksbehandling, som har publicerats i ledande internationella tidskrifter.