//Nordens ledande specialister inom åderbråcksbehandling

RING OSS 020-140 1990

ÅDERNÄT

 

Ådernät/Kärlspindlar

Ådernät, ibland kallade kärlspindlar, kan ibland förväxlas med åderbråck. Ådernät är små vener som ofta är formade som ett streck och ligger helt ytligt i huden. De kan visa sig som blå eller lila missfärgningar, men de orsakar ingen upphöjning av huden.

Det finns en stor ärftlighet i hur ådernäten ligger i kroppen, liksom i risken att drabbas av kärlbristningar. Precis som med åderbråcken ökar risken för ådernät vid hormonell obalans.

I regel känns inte ådernät alls, utan de är huvudsakligen ett kosmetiskt problem som är enkelt att åtgärda. Men då de ofta uppkommer tillsammans med åderbråck och lägger sig ovan på dem, är det viktigt att undersöka att inte ådernät verkligen döljer ett gravare problem. Ådernät försvinner inte av sig själva, men har liksom åderbråck en tendens att förvärras.

Behandling av ådernät

Ådernät är oftast okomplicerade och behandlas bäst med så kallade mikroinjektioner. Ett läkemedel, Aethoxysclerol 5mg/ml, sprutas in direkt i det brustna kärlet med hjälp av en mycket tunn nål. Detta gör så att kärlet sluter sig och i regel försvinner bristningen helt efter några veckor. Injektionerna görs av certifierad specialistsjuksköterska.

* Resultatet kan variera från person till person

Vården.se


MÖJLIGA KOMPLIKATIONER

Det kan uppstå en liten blåsa vid instickstället, det behövs ingen läkarvård utan försvinner av sig själv. I väldigt sällsynta fall kan det uppstå sår som oftast inte heller kräver behandling. Vid behandling av fötter och anklar, kan det uppstå svullnad och ömhet i en veckas tid eller mera. Vid smärta och svullnad i benet ska du kontakta kliniken eller uppsöka din läkare eller vårdcentral.

PRISER

Priset beror på vilken behandling som ska göras. Du kommer att få en individuell pris vid undersökningen hos våra kärlkirurger. Åderbråcksklinikerna använder dom nyaste och mest moderna behandlingar mot åderbråck, där ibland laser och skumsklerosering. Det innebär att vi tar bort alla åderbråck och orsakerna till dem, utan att du får ärr.

  • Ett ben: från 10.000,- till 21.000,-
  • Två ben: från 16.000,- till 31.000,-
  • Ådernätsbehandling, med sklerosering, 2.500,-

Priserna inkluderar gratis efterkontrol med ultralyd hos våra kärlkirurger. Vi erbjuder garanti på behandlingen och finns det fortfarande synliga åderbråck vid efterkontrollen, tar vi bort dessa utan extra kostnad.

Kontakta oss

Tel. 020-140 1990
Skicka meddelande
020-140 1990