COVID-19 försiktighetsåtgärder vid Åderbråcksklinikerna - Läs mer

Åderbråcksklinikerna är mycket medvetna om den aktuella situationen och ser till att följa myndigheternas rekommendationer.

Åderbråcksklinikerna följer Socialstyrelsens föreskrifter om vårdhygien, och vårt hygiennivå är extremt hög, eftersom vi har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att säkerställa både våra anställda men också dig som patient

Vi har vidtagit följande försiktighetsåtgärder för att säkerställa din säkerhet och hälsa:

  • - Använd munskydd när du är på kliniken.
  • - Så långt som möjligt kom ensam, såvida inte medföljare är absolut nödvändigt.
  • - Avspritning av händerna vid ingångar och väntområde.
  • - Minskat antalet patienter i våra väntrum.
  • - Ökad avstånd emellan stolarna i väntområdet, så du sitter i behörig avstånd till andra patienter.
  • - Grundlig och kontinuerlig rengöring av handtag och ytor i mottagning- och väntrum.
  • - Avspritning av dörrhandtag och alla ytor mellan varje patient.

Vi tar alltid väl hand om våra patienter, men just nu tar vi bara extra hand om dig!

Emellertid måste alla patienter och personal som har varit i riskområden för Covid-19 (Corona-virus) stanna hemma de första 14 dagarna efter deras återkomst - och först då kan de komma till Åderbråcksklinikerna förutsatt att det inte förekommit någon feber och andningsbesvär (hosta, ont i halsen eller andnöd).

Om feber och andningssymtom utvecklas måste du kontakta din egen läkare per telefon och bara komma till oss när infektion med Covid-19 botats.

Om du har varit i högriskområde eller har symptomer kan du ringa oss och omboka din tid.

Uppdaterad: 2020 11.09
Stänga
Nordens ledande
Bästa behandlingsmetoderna
Över 25 000 behandlingar
ÅDERBRÅCKSOPERATION MED MODERNA METODER

Operation av åderbråck används i mindre utsträckning än den termiska behandlingen (laser), men kan vara nödvändigt i vissa fall. Här kan du läsa information om vår verksamhet av åderbråck.

VEM BEHÖVER OPERERAS?

Ändra huden runt anklarna eller under smalbenet , långvarig svullnad, mörkare och förtjockning i detta område och eventuellt sårbildning, allvarliga varningssignaler. Personer som upplever dessa symtom rekommenderas en åderbråcksoperation.

Drift av åderbråck erbjuds även till människor som känner obehag i benet eller vill operation av kosmetiska skäl. Åderbråcksoperation utförs huvudsakligen av specialister.

Det finns flera kirurgiska metoder som används i förhållande till arten och graden av åderbråck.

NÅGRA METODER TILL ÅDERBRÅCKSOPERATION

Laserbehandling

Laser är en teknik som skapar intensiva ljusvågor och är mycket vanligt vid behandling av huddefekter. Det fungerar också utmärkt mot åderbråck och tekniken har varit väldokumenterad sedan 1998.

Skumbehandling – en behandling som funnits länge

Skumbehandling har funnits sedan cirka 60-talet och är därmed en väl beprövad metod som är mycket skonsam för patienten. Ett uppskummat klister förs vida en kanyl in i ådrorna som berörs och på så sätt stängs de.

Radiofrekvens

Den här metoden påminner om lasermetoden. Med hjälp av värme så stängs venerna.

Lim – här krävs ingen lokalbedövning

De andra behandlingarna kräver lokalbedövning men det gör ofta inte den med lim. Behandlingen går dessutom snabbt – det tar bara 30 minuter ungefär. Det är ett superlim av biologiska ämnen som sprutas in och limmar venerna.

VNUS Closure – ClosureFast

Det här är en metod som utvecklades på 90-talet och är en av de mest effektiva metoder på marknaden. Med hjälp av en tunn kateter tar man bort den ven som orsakat åderbråcket – den värms upp med radiofrekvens och när det sker sluter den sig själv. Det känns inte när det händer och det sker på bara några minuter.

Har man riktigt illa svåra åderbråck är det så att landstinget kan bekosta dem. Annars får man göra det själv. Priset hos Åderbråcksklinikerna ligger på mellan 10 000 kronor och 22 000 kronor för ett ben, och 18 000 – 35 000 för två ben. Detta beror helt och hållet på om det är två ben som ska behandlas eller om det är bara ett, samt vilken svårighetsgrad åderbråcken har. Det finns en skala mellan ett och sex där ett är mild och sex är svår åderbråck.

Åderbråcksoperation
Boka en konsultation
                   
Vi är redo att hjälpa dig med dina åderbråck och ådernät.
åderbråcksklinikerna

Åderbråcksklinikerna har avtal med Stockholms läns landsting gällande åderbråcksbehandlingar.

Detta gäller inte bara för patienter bokförda i Stockholm utan även för patienter från andra län i Sverige som önskar söka vård hos oss. Det krävs ingen remiss.