//Nordens ledande specialister inom åderbråcksbehandling

RING OSS 020-140 1990

Åderbråck (Varicer)

En vanlig sjukdom

Åderbråck (varicer) är en sjukdom som beror på förträngningar i blodomloppet. På benens blodådror, venerna, sitter klaffar som gör att blodet  rinner tillbaka till hjärtat och inte åt fel håll. Men om klaffarna försvagas eller venerna blir för slappa, ökar trycket – man drabbas av åderbråck.

Drabbar både kvinnor och män

Åderbråck drabbar ca 30 procent av kvinnorna och 15 procent av männen. Åderbråcken uppstår ofta i samband med graviditet när kroppen är tyngre och den hormonella balansen är förändrad. Männens åderbråck utvecklas lite senare i åren och hos patienter i de övre åldrarna är skillnaden mellan könen något mindre.

Vad beror det på?

Forskningen visar att åderbråck till stor del är ärftligt. Andra faktorer som har visat sig påverka risken för att utveckla åderbråck är obalans i kvinnligt könshormon, försämrad blodcirkulation och livsstilsfaktorer som brist på motion och övervikt.

normala benet vs ben med åderbråck

Vården.se


Kontakta oss

Tel. 020-140 1990
Skicka meddelande
SYMPTOM
Åderbråcken visar sig som vidgade och slingrade blodådror, vener, oftast på insidan av underbenen. Om de är ytliga syns de som blå, knöliga upphöjningar i huden. Upplevelsen av åderbråcken varierar beroende på hur grav sjukdomen är. Läs mer om symptomen här
FÖRUNDERSÖKNING
Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämplig mot just dina åderbråck, genomför kärlkirurgen en klinisk bedömning och en undersökning med hjälp av ultraljud. Undersökningen visar karaktären på dina åderbråck.

 

Läs mer om förundersökningen här

SÅ HÄR BEHANDLAR VI ÅDERBRÅCK
Behandlingarna är individuellt anpassade till den enskilde patienten. Alla våra behandlingar görs i ultraljudsvägledd lokalbedövning, eventuellt kombinerad med avslappnande medicin om så önskas.

Läs mer om behandlingsmetoder här

EFTER BEHANDLINGEN
Efter behandlingen får man ett förband på hela benet. Förbandet kan man ta av efter 24 timmar och sedan får man gärna duscha och tvätta benet. Efter behandlingen får man göra vad man vill och man kan börja jobba när man känner att man kan. Har man smärtor kan det vanligtvis behandlas med receptfri smärtlindrande medicin. Det är helt normalt, att man kan vara blå och öm på benen efter behandlingen. Det går över efter ett par veckor. De flesta kan vara normalt fysiskt aktiva efter ca 1 vecka.

Läs mer om efterbehandlingen här

PRISER

Priset beror på vilken behandling som ska göras. Du kommer att få en individuell pris vid undersökningen hos våra kärlkirurger. Åderbråcksklinikerna använder dom nyaste och mest moderna behandlingar mot åderbråck, där ibland laser och skumsklerosering. Det innebär att vi tar bort alla åderbråck och orsakerna till dem, utan att du får ärr.

 

  • Ett ben: från 10.000,- till 21.000,-
  • Två ben: från 16.000,- till 31.000,-
  • Ådernätsbehandling, med sklerosering, 2.500,-

Priserna inkluderar gratis efterkontrol med ultralyd hos våra kärlkirurger. Vi erbjuder garanti på behandlingen och finns det fortfarande synliga åderbråck vid efterkontrollen, tar vi bort dessa utan extra kostnad.

VANLIGA FRÅGOR

 

  1. Hur får man kostnadsfri EU-vård? För att kunna få EU-vård krävs att man har CEAP 4-6 åderbråck. Detta bedöms av läkaren vid undersökning med ultraljudsscanning. Tillsvidare så behöver man söka förhandsbesked från Försäkringskassan innan man kan få kostnadsfri EU-vård. Vi hjälper dig med ansökan om förhandsbesked. Kontakta oss på 020 140 1990 eller e-post info@aderbracksklinikerna.se. Försäkringskassan har enligt lag maximalt 90 dagar på sig av besluta om förhandsbesked. I vissa fall så beviljar Försäkringskassan ett för lågt belopp. Det kan då bli fråga om en viss medfinansiering från din sida.
  2. Skall man gå till sin egen läkare innan man kommer till er? Nej – det behövs inte.
  3. Varför behandla åderbråck?

Flera frågor.

020-140 1990