//Nordens ledande specialister inom åderbråcksbehandling

RING OSS 020-140 1990

STEG FÖR STEG

6 steg till ben utan åderbråcksb10067196r-006_11_386x547

Många kan känna tveksamhet inför att söka vård för sina åderbråck och kontakta läkare. Hos oss på Åderbråcksklinikerna kan du känna dig trygg i att veta att du har omsorgsfulla och professionella specialister vid din sida som hjälper dig att höja din livkvalitet. Här samlar vi lite information om hur vi arbetar och lite annat att tänka på för dig som patient

1. En första kontakt

Du kontaktar oss genom att ringa tel: 020 140 1990 eller maila till info@aderbracksklinikerna.se. Vi har kunniga sjuksköterskor som svarar på dina frågor. Vi bokar in dig för en undersökning.

2. Undersökning

Vid förundersökningen föreslår specialistläkaren den behandlingsmetod som är lämpligast för dig. För att välja rätt behandling för just dig, måste våra specialistläkare först undersöka dina åderbråck. Detta utförs med hjälp av ultraljud.

3. Vi bokar in dig för behandling

När vi har bestämt lämplig behandlingsmetod för dina åderbråck finner vi en tid som passar dig.

4. Behandling

När du kommer till kliniken blir du väl omhändertagen av vårt erfarna team, som ser till att ditt besök blir så positivt som möjligt. Din behandlade specialistläkare gör en undersökning på nytt innan vi tvättar rent området som ska behandlas och lägger lokalbedövning. Ingreppet tar cirka en timme i genomsnitt.

5. Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du vara normalt aktiv och du behöver ingen sjukskrivning. Om du får lugnande och smärtstillande läkemedel ska du inte köra bil efter på minst 6 timmar. Du får ett bandage som du ska ha i ett dygn och efter det ska du använda kompressionsstrumpor i minst 6 dagar.

6. Återbesök

Vi vill gärna följa upp behandlingen efter 5-6 månader. Då ska den sista svullnaden ha försvunnit och du bör vara helt återställd.

020-140 1990