COVID-19 försiktighetsåtgärder vid Åderbråcksklinikerna - Läs mer

Åderbråcksklinikerna är mycket medvetna om den aktuella situationen och ser till att följa myndigheternas rekommendationer.

Åderbråcksklinikerna följer Socialstyrelsens föreskrifter om vårdhygien, och vårt hygiennivå är extremt hög, eftersom vi har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att säkerställa både våra anställda men också dig som patient

Vi har vidtagit följande försiktighetsåtgärder för att säkerställa din säkerhet och hälsa:

  • - Avspritning av händerna vid ingångar och väntområde.
  • - Minskat antalet patienter i våra väntrum.
  • - Ökad avstånd emellan stolarna i väntområdet, så du sitter i behörig avstånd till andra patienter.
  • - Grundlig och kontinuerlig rengöring av handtag och ytor i mottagning- och väntrum.
  • - Avspritning av dörrhandtag och alla ytor mellan varje patient.

Vi tar alltid väl hand om våra patienter, men just nu tar vi bara extra hand om dig!

Emellertid måste alla patienter och personal som har varit i riskområden för Covid-19 (Corona-virus) stanna hemma de första 14 dagarna efter deras återkomst - och först då kan de komma till Åderbråcksklinikerna förutsatt att det inte förekommit någon feber och andningsbesvär (hosta, ont i halsen eller andnöd).

Om feber och andningssymtom utvecklas måste du kontakta din egen läkare per telefon och bara komma till oss när infektion med Covid-19 botats.

Om du har varit i högriskområde eller har symptomer kan du ringa oss och omboka din tid.

Uppdaterad: 2020 03.17
Stänga
Nordens ledande
Bästa behandlingsmetoderna
Över 25 000 behandlingar
Artikel

Åderbråcksklinikerna anställer Jörgen Nörby

mars 1, 2016

En av Danmarks mest erfarna åderbråckskirurger, överläkare och kärlkirurg Jörgen Nörby, inleder samarbete med Åderbråcksklinikerna den 1 mars. Han blir medicinsk chef för kliniken i Stockholm.

Jörgen Nörby har i många år ansvarat för åderbråcksbehandlingen vid flera sjukhus i Danmark men går nu vidare mot nya utmaningar i den privata sektorn.

– Behandlingen av åderbråck har de senaste 10 åren genomgått en helt fantastisk utveckling som gör det möjligt att avlägsna åderbråck med minimalt invasiva tekniker och utan traditionell operation som många patienter fruktar, säger Jörgen Nörby.

 Med hjälp av ultraljud och en rak nål är det nu möjligt att avlägsna sjuka blodådror med värme eller skum. Behandlingen sker med lokalbedövning och visar ett mycket gott resultat.

– Jag ser fram emot att ta del av den utveckling och använda de nya metoderna som både är effektiva och skonsamma för patienten. Det kan jag göra i mitt nya arbete, säger Jörgen Nörby.Thomas Lawaetz