//Nordens ledande specialister inom åderbråcksbehandling

RING OSS 020-140 1990

VANLIGA FRÅGOR

Varför behandla åderbråck?

Om man inte behandlar sina kan åderbråck kan de förvärras och man får en missfärgning på huden på benen. Även eksem, tyngdkänsla och klåda är vanligt vid obehandlade åderbråck på benen. Man kan också utveckla bensår som gärna återkommer om man inte behandlar den orsak som ligger bakom. Utöver dessa besvär finns även risk för ytliga blodproppar i benen.

Är det farligt med åderbråck?

Det är relativt ofarligt men leder inte sällan till bensvullnad, kramp, krypningar smärta och tyngdkänsla. Om åderbråcken inte behandlas  kan man få hudförändringar i form av brunaktig missfärgning, eksem och bensår.

Är det mer vanligt hos kvinnor än män?

Tidigare sa man att kvinnor får åderbråck oftare än män men idag vet man att det är i stort sett lika vanligt, ca 30% drabbas av åderbråck oavsett kön.

Hjälper behandlingen?

Behandlingen botar orsaken till åderbråcken. Det kosmetiska resultatet är bra, och som regel är det möjligt att ta bort minst 90 % av de synliga åderbråcken utan synliga ärr. Om man blivit behandlad tidigare för åderbråck kan det vara svårare att få bort allt. Våra egna och andras vetenskapliga undersökningar visar på att livskvaliteten hos de flesta förbättras märkbart efter åderbråcksbehandling.

Finns det obehag efter behandlingen?

Som regel är det inga problem. Man har blåmärken i varierande grad, men dom försvinner ganska snabbt och är oftast inga problem. Av och till kan man uppleva små områden med nedsatt känslighet i huden. Detta försvinner med tiden och är oftast inget problem. Det är ytters sällan att man får en infektion efter behandling, men du ska vara observant om du blir väldigt öm och rodnad uppstår eller att du får feber. I dessa fall bör du kontakta oss eller din läkare.

Kommer åderbråcken tillbaka?

Efter undersökning och behandling med de effektiva behandlingsmetoder som erbjuds idag, kommer nya behandlingskrävande åderbråck tillbaka hos mindre än 15 % innan en 5 års period.

Hur visar det sig att man har åderbråck?

Man kan ha åderbråck som inte syns eller att de visar sig som blå, knöliga upphöjningar.  Ibland ger de symtom som svullnad i benen, huden runt åderbråcket kliar, det kan ömma vid beröring eller att det gör ont om man står eller sitter länge. Läs mer

Vården.se


SYMPTOM
Åderbråcken visar sig som vidgade och slingrade blodådror, vener, på benen. Om de är ytliga syns de som blå, knöliga upphöjningar i huden. Upplevelsen av åderbråcken varierar beroende på hur grav sjukdomen är. Läs mer
FÖRUNDERSÖKNING
Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämplig mot just dina åderbråck, genomför kärlkirurgen en klinisk bedömning och en undersökning med hjälp av ultraljud. Undersökningen visar karaktären på dina åderbråck,… läs mer
SÅ HÄR BEHANDLAR VI ÅDERBRÅCK
Behandlingarna är individuellt anpassade till den enskilde patienten. Alla våra behandlingar görs i ultraljudsvägledd lokalbedövning, förutom lim, eventuellt kombinerad med avslappnande medicin om så önskas. Behandlingen varar….läs mer
EFTER BEHANDLINGEN
Efter behandlingen får man ett förband på hela benet. Förbandet kan man ta av efter 24 timmar och sedan får man gärna duscha och tvätta benet. Efter behandlingen får man göra vad man vill och man kan börja jobba när man känner att man kan. Har man smärtor kan det vanligtvis behandlas med receptfri smärtlindrande medicin. Det är helt normalt, att man kan vara blå och öm på benen efter behandlingen. Det går över efter ett par veckor. De flesta kan vara normalt fysiskt aktiva efter ca 1 vecka. Läs mer
PRISER

Priset beror på vilken behandling som ska göras. Du kommer att få en individuell pris vid undersökningen hos våra kärlkirurger. Åderbråcksklinikerna använder dom nyaste och mest moderna behandlingar mot åderbråck, där ibland laser och skumsklerosering. Det innebär att vi tar bort alla åderbråck och orsakerna till dem, utan att du får ärr.

 

  • Ett ben: från 10.000,- till 21.000,-
  • Två ben: från 16.000,- till 31.000,-
  • Ådernätsbehandling, med sklerosering, 2.500,-

Priserna inkluderar gratis efterkontrol med ultralyd hos våra kärlkirurger. Vi erbjuder garanti på behandlingen och finns det fortfarande synliga åderbråck vid efterkontrollen, tar vi bort dessa utan extra kostnad.

020-140 1990